Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bratislava, Slowakije

Welkomstwoord

Het is een groot genoegen u welkom te heten op de website van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bratislava. Wij streven ernaar om u op de hoogte te houden van belangrijke en interessante informatie, zowel over Nederland als over de activiteiten van de ambassade. De meest recente informatie, met inbegrip van feiten, cijfers en plezier, vindt u op onze Facebook-pagina en Twitter.

De doelstelling van de ambassade in Bratislava legt nadruk op de economische betrekkingen tussen Slowakije en Nederland, de politieke banden tussen de twee landen, zowel bilateraal als in het kader van de EU, de NAVO en andere internationale fora. Met ons team hoop ik verder de culturele banden en het wederzijds begrip tussen onze landen te verstevigen en steun te geven aan initiatieven vanuit het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. Zoals velen van u al weten, wordt een groot deel van onze consulaire werk verricht door onze collega's van de ambassade in Wenen. Uiteraard kunt u in geval van nood altijd contact met ons opnemen via de telefoonnummers op de consulaire pagina van deze website.

Als ambassade zijn wij afhankelijk van ideeën en wensen van zowel Slowaken als van landgenoten die in Slowakije wonen. Daarom staan wij altijd open voor suggesties over onderwerpen die een plaats verdienen op onze website en over andere manieren om onze website te verbeteren.

Richard van Rijssen
Zr. Ms. Ambassadeur in Bratislava